آمار 52 درصدی حوادث ساختمانی در استان تهران

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران میانگین حوادث ساختمانی در استان تهران را 52 درصد ذکر کرد و گفت: پیشگیری از بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار هزینه‌های تمام شده را کاهش می‌دهد.
کد خبر: ۱۰۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۹ 04 March 2015

به گزارش ایسنا، احمد لطفی‌نژاد در همایش 2525 کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار استان تهران گفت: کشوری که منابع انسانی آن اثر‌بخش و در فعالیت‌های اقتصادی سالم و توانمند ظاهر شود، نیازی به نفت و گاز ندارد.

وی گفت: بسیاری از کشور‌ها دو منبع خدادادی نفت و گاز را دارند، ولی به منابع انسانی مجهز هستند. از این‌رو باید به سمت و سوی صیانت و حفاظت از نیروی انسانی خود برویم.

لطفی‌نژاد میزان حوادث ساختمانی در کشور را 48 درصد ذکر کرد و گفت: در استان تهران به دلیل وجود پروژه‌های عظیم ساخت‌وساز، میانگین حوادث ساختمانی 52 درصد و چهار درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به لزوم توجه به مسائل ایمنی در کار گفت: کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار باید صیانت و حفاظت از منابع انسانی و نیروی کار را جزو وظایف و مسوولیت‌های خود به‌شمار آورد.

وی با تاکید بر توسعه شبکه‌های کارگری و کارفرمایی در بحث ایمنی کار اظهار کرد: نباید ایده‌آل فکر کنیم که می‌توانیم حوادث را به صفر برسانیم هرچند می‌توان اقداماتی صورت داد که حوادث کار کاهش یابد و در این جریان پیوند میان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی موثر است.

لطفی‌نژاد پیشگیری از بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار از سوی مسوولان ایمنی و بهداشت کار را مورد تایید قرار داد و گفت:‌این امر به کاهش هزینه‌های تمام شده منجر می‌شود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در پایان تصریح کرد: در صورتی که کارفرمایان و کارگران نکات ایمنی و حفاظت فنی را مدنظر قرار بدهند میزان حوادث ناشی از کار به صفر می‌رسد.

رییس کانون انجمن‌های صنفی مسوولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران هم از تایید صلاحیت حرفه‌ای 60 پرونده خبر داد و با اشاره به افزایش تعداد فارغ التحصیلان رشته‌های ایمنی و بهداشت کار ابراز امیدواری کرد: تجارب و نظرات مسوولان ایمنی و بهداشت کار مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمد گنجی کیا با اشاره به جزیره‌ای عمل کردن کانون‌ها و انجمن‌های صنفی مسوولان ایمنی و بهداشت کار اظهار کرد: وحدت میان کانو‌ن‌ها و انجمن‌های صنفی باید به وجود آ‌ید و در قالب یک سازمان و تشکل مستقل رسمی فعالیت کنند.

وی ادامه داد: سالی که گذشت توانستیم کانون انجمن‌های صنفی مسوولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران را به همت انجمن‌های صنفی استان راه‌اندازی کنیم ولی معتقدیم که کانون هنوز شناخته شده نیست و اهداف، فلسفه تشکیلات و خدماتی که می تواند به اعضا ارائه کند، ناشناخته است.

رییس کانون انجمن‌های صنفی مسوولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران که در گردهمایی 2525 کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار استان تهران سخن می‌گفت، ابراز امیدواری کرد: سازمان نظام مهندسی ایمنی در آینده نزدیک شکل بگیرد تا به عنوان یک تشکل رسمی نیازهای صنفی کانون‌ها را برآورده کند.

گنجی‌کیا با بیان اینکه در استان تهران حداقل به 10 تا 12 انجمن صنفی نیاز است، ادامه داد: در بحث آموزش به مشارکت بیشتری نیاز است و انجمن‌های صنفی می توانند در این زمینه به ارتقای خود کمک کنند.

وی افزود: یکی از کم نظیرترین انجمن‌های صنفی کارگری هستیم که اعضای آن از سطح دانش و تخصص و تحصیلات لازم برخوردارند از این رو به کارگیری مسوولان ایمنی و بهداشت کار و استفاده از نظرات و تجارب آنها را جزو اهداف اصلی خود قرار داده‌ایم.

به گفته وی کانون انجمن‌های صنفی مسوولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران 700 نفر عضو دارد که از این تعداد، 80 عضو لیسانس، 480 عضو فوق لیسانس و 140 عضو فوق دیپلم هستند.

گنجی کیا تصریح کرد: زمانی عده معدودی کارشناس ایمنی و بهداشت کار داشتیم ولی امروز این پتانسیل وجود دارد و رشته‌های مرتبط با ایمنی و بهداشت کار گسترش یافته و طی چند سال گذشته دانشجویان بسیاری در این رشته‌ها فارغ التحصیل شده‌اند.

رییس کانون انجمن‌های صنفی مسوولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمایت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، گفت: 6 ماه قبل تفاهم نامه ای با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران منعقد کردیم که بر اساس آن تایید صلاحیت حرفه‌ای پیمانکاران به کانون‌های انجمن‌های صنفی مسئولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران واگذار شد.

گنجی‌کیا افزود: در مدت چهار ماهی که در این زمینه فعال بودیم 200 پرونده به کانون ارجاع شد که از این تعداد 60 پرونده تایید صلاحیت شده، مابقی در حال بررسی است و 10 پرونده نیز رد شده است.

وی ادامه داد: سال قبل دست ما خالی بود و با دست خالی از نیروهای کار در کارگاهها صیانت کردیم از این رو توجه بیشتر به کارشناسان این رشته را خواستاریم.

رییس کانون انجمن‌های صنفی مسوولان ایمنی و بهداشت کار استان تهران ابراز امیدواری کرد: با مشارکت انجمن‌های صنفی این حوزه در جهت ترویج و توسعه فرهنگ ایمنی و کاهش حوادث ناشی از کار گام های موثری برداشته شود.

وی در پایان از نگاه ویژه وزیر کار به تشکل‌ها تقدیر کرد و گفت: در مدت دو سالی که از عمر وزارت کار دولت یازدهم می‌گذرد تحول عظیمی در حوزه روابط کار صورت گرفته و نگاه ویژه‌ای به تشکل‌های کارگری و کارفرمایی شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار