حدادعادل در سلسله نشست‌های فعالان فرهنگی مشهد:
مشاور عالی‌ مقام معظم رهبری گفت: اینکه عده‌ای وعده افتتاح شعبه‌های مک‌دونالد را در ایران را بدهند البته موضوع مسئله خود مک‌دونالد نیست، بلکه نمادین بودن عناصری است که قبح زندگی آمریکایی را از بین ببرند و این دقیقاً همان بلایی است که سر عرب‌ها آوردند، آنها در زمانی به عرب بودن خود افتخار می‌کردند، اما امروز از زبان عربی خود هم فرار می‌کنند.
کد خبر: ۷۱۲۴۰
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۷ 03 August 2015
غلامعلی حدادعادل در سلسله نشست‌های فعالان فرهنگی مشهد که در حسینیه قرآن و عترت این شهر با موضوع مذاکرات هسته‌ای برگزار شد، اظهار کرد: در دیداری که با رئیس‌جمهور داشتم اعلام کردم که من از دلواپسان موضوع هسته‌ای هستم و البته با رسانه‌ها نیز کمتر صحبت کردم.

وی ادامه داد: عشق به رهبری موتور محرک و انگیزه مقدس کار شماست و نوع کاری که شما جوانان انجام می‌دهید کاری است که رهبر معظم انقلاب آن را مهم می‌دانند، بنابراین مقام معظم رهبری این حلقه‌های فرهنگی بی‌هیاهو را از احزاب پرهیاهو مهم‌تر می‌دانند.

مشاور عالی‌ مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در دیداری به بنده فرمودند که ما در قبل از انقلاب با همین اجتماعات دینی، مذهبی و انقلابی در شهرستان‌ها توانستیم انقلاب را به پیروزی برسانیم و راهی که شما جوانان در این اجتماعات پیش گرفتید راهی درست است و آن چیزی که به نظر می‌رسد این است که ما راه پرپیچ و خمی را در آینده پیش‌رو داریم.

حدادعادل تصریح کرد: موضوع مذاکرات هسته‌ای مسئله بسیار مهمی جلوه کرده است؛ کما اینکه در عمر خود به یاد ندارم که بر سر یک موضوعی قدرت‌های بین‌المللی غربی این اندازه اهتمام کردن باشند؛ البته جنگ‌ها و درگیری‌هایی بوده، اما اینکه به‌ عنوان مثال وزیر خارجه آمریکا برای یک ساعت وقتش چندین روز قبل برنامه‌ریزی می‌شود اما با پای‌شکسته تا 16 روز از واشنگتن به وین می‌آید و یا وزرای خارجه دیگر کشورها دائم در حال رفت و آمد به پایتخت‌های خود باشند، موضوعی است که باید برای ما مورد توجه باشد و حتی به نظر من بعد از جنگ جهانی نیز تا این میزان غوغا نبوده است.

وی اضافه کرد: موضوع توافق هسته‌ای بحث بسیار مفصلی است و شامل ابعاد مختلفی همچون اقتصادی، سیاسی، فنی، حقوقی و امنیتی می‌شود و در واقع یک مطلب روزنامه‌ای ساده نیست؛ البته این نظم قراردادهای بین‌المللی کار بسیار پیچیده‌ای است و ممکن است یک حقوقدان با تخصص خود خدمتی به مردم کند که یک لشکر نتواند این خدمت را انجام دهد، اما دقیقاً عکس این موضوع نیز ممکن است.

مشاور عالی‌ مقام معظم رهبری عنوان کرد: البته ما اصل قضیه را بهانه می‌دانیم، چراکه اختلاف غربی‌ها با ایران ربطی به مسئله هسته‌ای ندارد و از همان ابتدای پیروزی انقلاب، آمریکایی‌ها دشمنی خود را با ما آغاز کردند و بحث دموکراسی و آزادی مطرح شد.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس تبیین کرد: آنها حساب‌های ما را بلوکه کرده و دشمنی خود را آغاز کردند، چراکه اصل دشمنی آنها با انقلاب است و هر روز به دنبال یک بهانه‌ای بودند و بهانه خود را در بحث هسته‌ای پیدا کردند.

حدادعادل با بیان اینکه ناراحتی آمریکا مربوط به بحث هسته‌ای نیست، یادآور شد: ناراحتی آنان به این دلیل است که یک کشور خود را از زیرسلطه آمریکا خارج کرده و این آمریکا نیست که ایران را تحریم کرده، بلکه ما از ابتدای انقلاب اسلامی، آمریکا را تحریم کرده‌ایم.

وی افزود: 36 سال است که آمریکا در ایران سفارت ندارد و پشت هیچ میز مذاکره‌ای ننشستیم و آنها امروز می‌خواهند این تحریم‌ها را در مذاکرات خود بشکنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایران به دنبال بمب هسته‌ای نبوده و رهبر معظم انقلاب نیز آن را حرام اعلام کرده‌اند، بیان کرد: آمریکایی‌ها بحث هسته‌ای که ظرفیت تبلیغاتی را داشت را آغاز و تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کردند و قصد خود را از اعمال تحریم‌ها، ضربه به اساس نظام می‌دانستند و با تحریم به دنبال آن بودند که مردم ایران از درد گرسنگی در خیابان‌ها شورش کنند و رودرروی انقلاب بایستند و این موضوع را رسماً اعلام کرده بودند.

مشاور عالی‌ مقام معظم رهبری در ادامه اظهار داشت: بعد از فتنه 88 که دشمنان بهره‌ای نبردند، هیاهویی به پا کردند که ایران می‌خواسته سفیر عربستان در آمریکا را ترور کند و در این فضاسازی رسانه‌ای پرونده هسته‌ای ایران را به‌ یکباره به شورای امنیت و ذیل ماده 7 بردند و این داستان را کلید زدند؛ البته خوشبختانه این اقدامات آنها نیز نتیجه نداد؛ هرچند مشکلاتی برای مردم و دولت به وجود آمد، اما مردم به حضور خود افزودند و هیچ نشانه‌ای در تظاهرات مختلف از اینکه مردم از انقلاب فاصله می‌گیرند، دیده نشد.

حدادعادل تأکید کرد: وقتی دیدند که هیچ نشانه‌ای در اهداف آن‌ها از تحریم دیده نشده، بحث هسته‌ای را مطرح کردند و مقام معظم رهبری در سخنان خود اعلام کردند که کشور عمان برایمان پیام آورد که آمریکا می‌خواهد مذاکره کند و رهبری نیز فرمودند که ما با مذاکره مشکلی نداریم اما به آمریکایی‌ها اعتماد نداریم.

وی خاطرنشان کرد: مذاکره داد و ستد است و به‌ این‌ ترتیب اگر بخواهند محدودیت‌هایی ایجاد کنند، طبیعت مذاکرات است و رهبری نیز بارها فرمودند که به گروه مذاکره‌کننده ایرانی اعتماد داریم، اما به‌ طرف مقابل بی‌اعتماد هستیم و در هفته‌های گذشته نیز بارها از گروه مذاکره‌کننده تشکر کردند.

مشاور عالی‌ مقام معظم رهبری تبیین کرد: مقام معظم رهبری تا به امروز اظهارنظر مشخصی در زمینه برجام نداشته‌اند و تنها فرموده‌اند که مسیر برجام باید از مجرای قانونی خود طی شود؛ البته توصیه کردند که این موضوع نباید سبب دودستگی مردم شود و در جواب نامه رئیس‌جمهور نیز بیان داشتند که با متانت و وحدت مردم پیگیر آن باشند.

وی ادامه داد: به نظر من مهم‌تر از قطعنامه، آثار بعدی و جنبی است که غربی‌ها از این قطعنامه انتظار دارند و آمریکایی‌ها و عده‌ای در داخل می‌خواهند یک‌ سکوی پرش در استخری برای کسانی که هوس شنا دارند بسازند و همان بزک‌کردن چهره آمریکاست و برای بنده این چیزی است که لااقل به‌ اندازه خود متن قطعنامه اهمیت دارد، بنابراین این همان خیالاتی است که غربی‌ها برای دوران پساتحریم در نظر گرفتند؛ یعنی آن‌ها انتظار دارند این توافق وسیله‌ای برای بازگشت آن‌ها به ایران شود.

مشاور عالی مقام معظم رهبری گفت: ملتی که آمریکا را با انقلاب خود از در بیرون کرده است اجازه نمی‌دهد آمریکا از در مذاکره هسته‌ای وارد شود، البته آنها به دنبال این هستند که با هماهنگی با جریانات داخلی در فضای سیاسی ایران تأثیر بگذارند که البته ممکن است این تأثیر با تعارضات اجتماعی شکل گیرد.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس اضافه کرد: برخی رسانه‌ها نیز به دنبال آن بودند که مردم را دو دسته کنند و این همان چیزی است که آمریکایی‌‌ها می‌خواهند و حال باید به ریشه اینجا توجه کرد؛ چرا مقام معظم رهبری امسال را سال «همدلی و هم‌زبانی ملت و دولت» نامیدند و قطعاً این شعار براساس چنین واقعیت‌هایی اعلام شد.

حدادعادل تصریح کرد: ایشان وقتی می‌بینند دشمن قصد دارد جامعه ایران را در بحث هسته‌ای دو دسته کنند تأکید کردند که این موضوع نباید سبب دودستگی بین مردم شود، بنابراین آثار پساتحریم یکی از بحث‌های سیاسی است که در این‌ ارتباط در روز عید فطر در نخستین سخنرانی‌های رهبری مطرح شد و در منطقی‌ترین بیانات کارنامه سیاه آمریکا را به ملت‌های دیگر و مسلمانان و به‌ویژه ملت ایران باز کردند و این سخنرانی بعد از بیانیه‌ موضوعی قابل‌ توجه بود.

وی عنوان کرد: عده‌ای فکر می‌کردند آمریکای مورد علاقه آنها به ایران می‌آید، بنابراین رهبری آب پاکی روی دست آنها ریختند و به خود آمریکایی‌ها نیز اعلام کردند که چنین چیزی وجود ندارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در کنار توجه به اصل محتوای بیانیه، باید نگران آثار بعدی تحریم هم باشیم که البته امیدواریم آثار مثبت داشته باشد، اما آن چیزی که باید مراقب باشیم آثار فرهنگی این توافق است و سئوال این است که آیا قرار است به‌ جای سبک زندگی اسلامی که شعار انقلاب ماست؛ سبک زندگی آمریکایی مجدد به ایران برگردد؟ اینکه عده‌ای وعده افتتاح شعبه‌های مک‌دونالد را در ایران را بدهند البته موضوع مسئله خود مک‌دونالد نیست، بلکه نمادین بودن عناصری است که قبح زندگی آمریکایی را از بین ببرند و این دقیقاً همان بلایی است که سر عرب‌ها آوردند، آنها در زمانی به عرب بودن خود افتخار می‌کردند، اما امروز از زبان عربی خود هم فرار می‌کنند.

وی در ادامه متذکر شد: موضوع دیگر بحث اقتصادی است یعنی باید اقتصاد وابسته جایگزین اقتصاد مقاومتی شود؟ وقتی هنوز مُهر این برجام خشک نشده، هیئت آلمانی بیاید و فابیوس که بدترین موضع‌گیری‌ها در این دو سال علیه ایران را داشته به کشور آمد و ما نیز با افتخار اعلام کنیم که کشورهای اروپایی برای اقتصاد صف کشیدند و این موضوعی خطرناک است.

حدادعادل گفت: موضوعی که در بحث قطعنامه مطرح شده، بحث منع تسلیحات نظامی ایران و موضوع دیگر در زمینه موشک‌هاست که این موارد برای ما سئوال است و در مجلس نیز نمایندگان اعلام کردند و دولت نیز رسماً اعلام کرده ما تعهدی نداریم که اگر خلاف قطعنامه عمل کنیم خلاف برجام عمل شده باشد.

وی افزود: مجلس در زمینه بررسی برجام کمیسیون ویژه‌ای تشکیل داده و از هفته آینده بعد از تعطیلات مجلس بحث موضوع جمع‌بندی هسته‌ای بررسی می‌شود و این موضوع در کنگره آمریکا نیز مطرح است و برای مجلس ما مهم است که بدانیم که آنها به دنبال چه چیزی هستند و مجلس در این‌ ارتباط احساس مسئولیت می‌کند.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس در ارتباط با اینکه برخی مطرح می‌کنند برجام نباید در مجلس بررسی شود نیز گفت: مجلس به نظر آنها عمل نمی‌کند و اگر قرار باشد براساس نظر کسی مجلس عمل کند فقط نظر مقام معظم رهبری است و اگر رهبری نظری ندادند مجلس با تشخیص خود عمل می‌کند.

مشاور عالی‌ مقام معظم رهبری در پایان چنین توضیح داد: من شخصاً به‌ هیچ‌ وجه به آژانس بین‌المللی اتمی اعتمادی ندارم، اما تعهداتی را در این جمع‌بندی قبول کرده‌ایم و این تعهدات را باید آژانس بین‌المللی تأیید کند، رهبری بعداً اعلام کردند به هیچ وجه به آژانس اعتماد نداریم و بر همین اساس آمانو در سفر به ایران فی‌الجمله تأیید اقدامات ایران را در ارتباط با تعهدات پذیرفت و این همان موضوعی است که امروز به عنوان توافق محرمانه هسته‌ای ایران و آژانس مطرح شده و در کنگره آمریکا صدا کرده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار