دکتر ابتکار:
ابتکار گفت: سازمان حفاظت محیط زیست برای انتقال آب به استان های مرکزی کشور نظیر یزد و کرمان، قرار است پیشنهاد انتقال آب دریای عمان به جای خلیج فارس را مطرح کند.
کد خبر: ۲۳۸۰۵۰
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۲ 30 May 2016
به گزارش تابناک هرمزگان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره وضعیت انتقال آب خلیج فارس به برخی استان های مرکزی کشور برای رفع مشکل کم آبی گفت: تامین آب کشور به عهده وزارت نیرو است اما نقش نظارتی سازمان حفاظت محیط زیست بر چگونگی تامین آب وجود خواهد داشت.

معصومه ابتکار افزود: آنچه که مسلم است بر اساس قانون هر گونه انتقال بین حوضه ای آب باید دارای تاییدیه ارزیابی زیست محیطی از سازمان مرجع یعنی سازمان حفاظت محیط زیست باشد.
وی تصریح کرد: باید مطالعات زیست محیطی برای انجام این مهم به گونه ای باشد که حق آبه رودخانه ها، تالاب ها و آب های زیرزمینی در نظر گرفته شده باشد.

ابتکار بیان داشت: بنابراین تا قبل از صدور هر گونه مجوز زیست محیطی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست هیچ گونه انتقال بین حوضه ای صورت نخواهد گرفت.

وی در پاسخ به اینکه مستندات حاکی از آن است که هم اکنون طرح انتقال آب خلیج فارس به استان های مرکزی توسط شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس از مقصد بندر عباس به سمت سیرجان آغاز شده؛ پس چرا سازمان محیط زیست مجوز را صادر کرده است؟ گفت: حتما ارزیابی های زیست محیطی لازم در این مسیر توسط سازمان حفاظت محیط زیست به تایید رسیده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای انتقال آب به استان های مرکزی کشور نظیر یزد و کرمان، قرار است پیشنهاد انتقال آب دریای عمان به جای انتقال آب خلیج فارس را مطرح کند.

به گفته وی، انتقال آب دریای عمان در مقایسه با آب خلیج فارس، اثرات مخرب زیست محیطی به مراتب کمتری را برای محیط زیست کشور به همراه خواهد داشت. 

لازم به ذکر است، اظهارات رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص انتقال آب خلیج فارس به استان های مرکزی در حالی است که این سازمان همواره اعلام کرده است مخالف انتقال آب بین حوزه ای است و مجوزهای لازم برای شروع این پروژه ها را صادر نخواهد کرد.

اما با توجه به شروع عملیات اجرایی انتقال آب خلیج فارس به استان کرمان از مقصد بندرعباس، به نظر می رسد سازمان حفاظت محیط زیست از قدرت چندانی برای جلوگیری از این امر مخرب زیست محیطی برخودار نیست.

طرح انتقال آب خلیج فارس به کرمان تا حدی پیشرفت داشته است که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز از اثرات مخرب این طرح بر آثار تاریخی موجود بر سر راه این پروژه شکایت کرده و اعلام کرده است، پیمانکار این پروژه بدون هیچ گونه استعلامی از سازمان میراث فرهنگی نسبت به اجرای پروژه و ورود به محوطه ها حریم آثار تاریخی اقدام و موجبات تهدید میراث فرهنگی کشور را فراهم کرده است.

به گفته کارشناسان محیط زیست، انتقال بین حوضه ای و شیرین کردن آب های شور برای مصارف انسانی، امری کاملاً بی فایده است و در مقابل اثرات مخرب زیست محیطی که به بار خواهد آورد، هیچ گونه ارزشی نخواهد داشت.

طرح اصلاح الگوی کشت، اصلاح الگوی مصرف، تصفیه فاضلاب ها و مدیریت صحیح آب، راهکارهایی محسوب می شوند که قبل از انجام هر گونه انتقال بین حوزه ای باید صورت گیرد و در صورت عدم نتیجه گیری مثمر ثمر از این اقدامات باید به انتقال آب پناه برد.

منبع:مانا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار