کد خبر: ۲۱۰۴۰۷
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۴ 11 April 2016

چند ضلعی مقصران در شیوع تب برفکی در مازندران شکل گرفت تا تهدیدی جدی این روزها صنعت دامداری استان را در معرض خطر قرار دهد.


به گزارش تابناک مازندران، مدتی است که تب برفکی حسابی برای مازندران و دستگاه های مربوط حاشیه به وجود آورده است. سرنخ این قضییهبهخبر تلف شدن 50 راس گاو در یانه سر بهشهر برمی گردد که رسانه ها آن را به صورت گسترده پوشش دادند.

اله یار ولیزاده مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروری مازندران در این باره بیان اینکه شیوع تب برفکی از سه ماه قبل از سال 95 به اعضای اتحادیه هشدار داده شده است، اظهار کرد: نه تنها اعضای اتحادیه بلکه به مدیران دستگاه های مربوط نیز این موضوع را گوشزد کردم.

*صدا و سیمای مازندران عملکرد خوبی ندارد

ولی زاده مشکل به وجود آمده را عدم مدیریت درست در مجموعه واکسن سازی رازی تهران در تولید مکفی واکسن دانست و خاطرنشان کرد: ما از مجموعه دولت و سازمان دامپزشکی کشور گلایه مند هستیم که چرا تولید بیشتر این واکسن مهم را جدی نگرفت و واردات آن را در دستورکار خود قرار داد.

وی افزود: دامپزشکی و شخص مدیرکل در جهت پیشگیری از وقوع این بیماری در بین دام ها فعالیت زیادی را داشته اما رسانه محلی مازندران هیچ برنامه ای جهت آگاه سازی مردم نداشته است.

این مسئول در انتقاد از عملکرد صدا و سیمای مازندران بیان کرد: این رسانه استانی به جای آن که مدام برنامه های تکراری پخش کند بیاید از نمایندگان تولیدکنندگان بخش کشاورزی دعوت کند تا بتوان از این ابزار در جهت آگاه سازی دامداران استفاده شود.

مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروری مازندران، نامه نگاری با بخشداران و دهیاران در بیان هشدار به دامداران را ناکافی دانست و گفت: اکثر دامدارانی که دچار تب برفکی شده اند از دامداران سنتی هستند و ارتباط آنچنانی با بخشداری و دهیاری ندارند که از وقوع این حوادث آگاهی ییابند، تنها وسیله اطلاع رسانی آن ها تلویزیون است که در رسانه استانی نیز برنامه ای مختص آموزش و آگاه سازی این قشر وجود ندارد.

سید حسین رضوانی مدیکل دامپزشکی مازندران نیز با بیان اینکه از دو ماه گذشته طی نامه ای به استاندار، فرماندار و همه مسئولان مرتبط احتمال شیوع تب برفکی را اعلام کرده بودیم، اظهار کرد: در این نامه قید کردیم که به تمامی دامداران اعلام شود تا نسبت به تهیه و تزریق واکسن تب برفکی اقدام کنند.

وی گفت: در آن زمان واکسن وارداتی به اندازه کافی موجود بود و اعلام کردیم به دلیل اینکه واکسن وارداتی است هزینه واکسن توسط دامدار پرداخت و دامپزشکی به عنوان دستگاه مجری، هزینه واکسیناسیون و حتی تردد را پرداخت خواهد کرد. پ

رضوانی در مورد قیمت واکسن تصریح کرد: به ازای هر راس دام مبلغ 3هزار تومان از دامدار دریافت می شد که متاسفانه شاهد عدم تمکین برخی از دامداران بودیم.

*عدم استقبال مسئولان محلی در اطلاع رسانی

وی دلیل دیگر شیوع برفکی را عدم استقبال مسئولان محلی در اطلاع رسانی این مهم دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه با تمامی مسئولان منطقه ای و محلیدر خصوص اطلاع رسانی به دامداران مکاتبه داشتیم اما متاسفانه این قضیه جدی گرفته نشد و الان شاهد بروز تب برفکی در استان هستیم.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه نهاد تبوعش در دو ماه گذشته ورود دام زنده از استان های گیلان، خرسان شمالی و رضوی، گلستان و سمنان را ممنوع اعلام کرده بود، افزود: ممنوعیت در آن مقطع، کمک بزرگی برای جلوگیری از انتقال بیماری به استان کرد اما برخی از افراد سودجو برای منفعت کوتاه مدت خود دام های آلوده ای را به استان وارد کردند.

رضوانی 10 کانون را در شهرستان های استان، درگیر با بیماری دانست و خاطرنشان کرد: سازمان دامپزشکی کشور در حد توان به صورت وسیعی واکسن را تامین کرد اما در زمانی که این هجمه ترس از بیماری در کشور طنین انداز شد شاهد بودیم که همان دامداری که به خریداری واکسن اقدام نمی کرد امروز حاضر است 10 برابر از تعرفه اعلام شده پرداخت کند تا دامش تلف نشود.

وی عنوان کرد: سوالم از دامداران این است چرا زمانی که فرصت برای پیشگیری از وقوع بیماری وجود دارد نسبت به انجام آن اقدام نمی کنید و زمانی که دچار مشکل شدید دامپزشکی را مقصر می دانید؟

رضوانی مقدار واکسن در کشور را محدود دانست و گفت: با توجه به کمبود واکسن، بیشتر از سهم استان واکسن گرفتیم و واکسن را به مناطقی که درگیر بیماری شدند ارسال کردیم.

وی یادآور شد: اعلام می کنم که همه دام های استان را نمی توانیم پوشش دهیم و تنها مناطقی که درگیر شدند شامل پوشش دامپزشکی خواهند بود.

*روستای کلاتحت کنترل قرار دارد

وی در پاسخ  بر شیوع تب برفکی در بهشهر نیز گفت: صبح روز سه شنبه از استانداری به من اطلاع دادند که در منطقه هزار جریب بهشهر روستای کلا، بیماری مشاهده شده است که یک گروه کامل را جهت ضدعفونی کردن و تزریق واکسن به منطقه اعزام شد.

رضوانی گسترش بیماری تب برفکی در این روستا را متوجه شورای محل دانست و گفت: شواری محل چند روز بعد از مشاهد بیماری، دامپزشکی را در جریان قرار دادند.

وی با اعلام اینکه در این منطقه فقط 12 راس گاو از بیماری تلف شده اند، اظهار کرد: آمار تلفات 50 راسی درست نیست بلکه بیماری، 12 راس گاو را از پا درآورد و مابقی به دلیل بروز نشانه های بیماری ذبح شدند.

مدیرکل دامپزشکی افزود: گروه اعزامی تا شعاع 5 کیلومتری از کانون بیماری را تحت پوشش قرار داد به طوری که 3هزار راس دام سبک و یک هزار راس دام سنگین واکسینه شدند.

این مسئول با بیان اینکه تب برفکی یک بیماری معمول بین دام ها است، اظهار کرد: وضعیت تعدادی از استان در زمینه تب برفکی از مازندران وخیم تر است و آمار مازندران نسبت به مدت مشابه، یک سوم سال گذشته یعنی سال 93 است.

مدیرکل دامپزشکی مازندران خاطر نشان کرد: دامداران بحث بهداشتی و قرنطینه ای را رعایت کنند و در صورت مشاهده هرگونه علائم بیماری، دامپزشکی شهرستان خود را در جریان قرار دهند.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار