بسته ویژه خبری تابناک یزد:
رصد‌خانه «تابناک» ‌خبرهایی‌ برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند؛"جان باختن 140 نفر یزدی درتلفات جاده ای،ملی پوش دوچرخه سواری یزدی جان باخت وحضور ۱۰۰هزار تبعه بیگانه در یزد"رصد‌خانه امروز تابناک یزدرا تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۱۳۶۶۷۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۶ 29 November 2015
جان باختن 140 نفر یزدی درتلفات جاده ای
تلفات جاده‌‌ای برون شهری استان نسبت به معابر درون‌شهری کمتر است اما حجم بالای تردد از جاده‌ها، لزوم ایمن‌سازی معابر را تشدید کرده است.
رانندگی با سرعت و سبقت‌های غیرمجاز، استفاده نکردن از کلاه و کمربند ایمنی و خستگی و خواب‌آلودگی هنگام رانندگی دست به دست هم می‌دهند تا هموطنان در جاده‌ها با امنیت رانندگی نکنند.
در این میان، اقداماتی که برای ارتقای ایمنی راه‌ها انجام می‌شود، شایسته است اما باید توجه کرد که بیش از70درصد از عوامل تصادفات رانندگی، عامل انسانی است؛ از این رو در کنار تقویت زیرساخت‌ها، باید به فرهنگسازی رانندگی ایمن هم اقدام شود.

مدیر کل حمل و نقل و پایانه‌های استان با اشاره به کاهش 7درصدی تلفات جاده‌های برون‌شهری استان در مهرماه سال جاری از تلاش برای ارتقای ایمنی جاده‌ها با اجرای 5 طرح ارتقای ایمنی خبر داد.
«محمدرضا بشیری» از جمله این طرح‌ها به ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها اشاره کرد و افزود: این طرح برای ارتقای ایمنی جان دانش‌آموزان، اولیا و معلمان مدارس حاشیه راه با جدیت دنبال شده است.
وی با تاکید بر این‌که اکنون 90باب مدرسه از 110مدرسه مستقر در حاشیه راه‌ها ایمن‌سازی شده‌ است، از ادامه روند ایمن‌سازی مدارس حاشیه شهرها خبر داد.
وی از دیگر طرح‌های ارتقای ایمنی راه‌ها را ارتقای ایمنی وانت‌بارها اعلام کرد و افزود: رانندگان وانت‌بارها در این طرح آموزش‌های لازم را برای رانندگی ایمن در معابر برون شهری فرا می‌گیرند.
این مسئول همچنین از اجرای طرح ارتقای ایمنی عابران پیاده خبر داد و افزود: برای ارتقای ایمنی عابران پیاده در جاده‌های استان، امسال 3 پل عابرپیاده برای تردد عرضی از معابر برون‌شهری در استان نصب شده است.
بشیری اجرای طرح ارتقای ایمنی سرنشینان وسایل نقلیه با همکاری پلیس راه را نیز در زمره طرح‌های ارتقای ایمنی راه‌های استان نام برد و ادامه داد: در این طرح، سرنشینان خودروها به‌ویژه ناوگان عمومی اتوبوس آموزش‌های لازم را برای سفر ایمن فرا می‌گیرند.
وی از دیگر طرح‌های ارتقای ایمنی راه‌های استان به ارتقای ایمنی موتوسیکلت‌ها اشاره کرد و افزود: در این طرح با نظارت بر استفاده از کلاه ایمنی از تلفات راکبان موتوسیکلت در جاده‌ها جلوگیری می‌شود.

مدیر کل حمل و نقل و پایانه‌های استان با اشاره به افزایش2/5درصدی تلفات جاده‌های استان تا پایان مهرماه امسال گفت: خوشبختانه آمار تلفات جاده‌ها در مهرماه با کاهش 7درصدی مواجه شد.
به گفته بشیری، تلفات جاده‌های استان در مهرماه از 14 نفر در سال گذشته به 5 نفر در سال جاری کاهش یافته است که کاهش چشمگیری است.
وی ادامه داد: کارشناسان اداره کل حمل ونقل و پایانه‌های استان در حال تحلیل دلایل تلفات در این ماه به‌منظور ارائه راهکارهای مهم برای کاهش تلفات جاده‌ها تا پایان سال هستند.
بشیری با تاکید بر این‌که کاهش تلفات در جاده‌ها باید تا پایان سال به کاهش 10‌درصدی برسد، افزود: قانون برنامه پنجم توسعه کاهش سالانه 10درصدی تلفات جاده‌ای را مصوب کرده است.
این مسئول گفت: سال گذشته 140 نفر در جاده‌های استان جان خود را از دست دادند که برای تحقق این برنامه لازم است که تلفات جاده‌های استان در پایان سال جاری 14 نفر نسبت به سال گذشته کاهش یابد و به کمتر از 126 نفر برسد.
وی با بیان این‌که کاهش تلفات جاده‌ها به جز با مشارکت مردم میسر نیست، اظهار کرد: قرار گرفتن استان در مسیر شاهراه مواصلاتی کشور و حجم بالای تردد خودروهای باری و مسافربری اهمیت ارتقای ایمنی راه‌ها را تشدید کرده است.
وی تاکید کرد: اداره کل حمل و نقل و پایانه‌های استان با وصول 3درصد عوارض بارنامه از ناوگان باری و پرداخت آن به حساب درآمدهای دولتی، در تامین هزینه ارتقای ایمن‌راه‌ها سهیم است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های استان با بیان این‌که عامل تلفات جاده‌های استان به ترتیب 75‌درصد عامل انسانی، 15درصد جاده‌ها و 10درصد نیز وسایل نقلیه هستند، افزود: زمانی که راننده هوشمند باشد و قوانین را رعایت کند، قطعا کاهش تلفات را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: در 6 ماه امسال 4 دانش‌آموز، 14‌کودک، 13 نفر سالمند بالای 60 سال، 6‌موتورسوار و 65 راننده در جاده‌های استان جان خود را از دست دادند که عمده دلیل این آمار ناگوار، رانندگی نادرست بوده است.
بشیری با بیان این‌که 78درصد از تلفات جاده‌های استان به دلیل وارد شدن ضربه به سر است، گفت: می‌توان با الزام رانندگان به بستن کمربند ایمنی و استفاده از کلاه ایمنی، به راحتی قانون کاهش سالانه 10درصدی تلفات جاده‌ها را محقق کرد.

مدیر کل حمل و نقل و پایانه‌های استان با بیان این‌که رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از باری و مسافری نقش موثری در کاهش تلفات جاده‌ها دارند، گفت: 11 هزار راننده در ناوگان بار و مسافر استان فعالیت می‌کنند. «محمدرضا بشیری» با بیان این‌که بخشی از تلفات جاده‌های استان ناشی از عملکرد رانندگان ناوگان بار و مسافر است، ادامه داد: 13 درصد تلفات جاده‌های استان در سال گذشته ناشی از عملکرد رانندگان ناوگان‌های عمومی بوده است. وی گفت: سال گذشته 20 نفر در اثر عملکرد رانندگان ناوگان باری ومسافری شامل 18 نفر در ناوگان باری و 2 نفر در ناوگان مسافربری جان خود را از دست دادند. این مسئول بر لزوم مشارکت رانندگان در دوره‌های آموزشی و عمل به موارد مورد اشاره در این جلسات تاکید و اظهار کرد: نقش رانندگان در ارتقای ایمنی قابل ملاحظه است.همشهری

ملی پوش دوچرخه سواری یزدی جان باخت

علیرضا نوروزیان ملی پوش دوچرخه سوار 25 ساله کشورمان، در حین تمرین در اثر برخورد با یک تریلر در مسیر بروجرد به اشترینان، جان باخت.
مراسم تشییع پیکر وی امروز برگزار می‌شود.نوروزیان، قهرمانی 200متر و یک کیلومتر جوانان کشور، مدالهای کشوری و مقام چهارمی در کاپ آسیایی تایلند 2013 را در کارنامه دارد.

حضور ۱۰۰هزار تبعه بیگانه در یزد

وجود موقعیت‌های خوب کاری در استان صنعتی و در حال توسعه یزد، بستر مناسبی برای اشتغال در این استان ایجاد کرده و این امر مسیر مهاجرت اتباع بیگانه را هموارتر از قبل کرده و هر روز بر آمار آنها می‌افزاید.

بخش قابل توجهی از اتباع بیگانه مجاز و غیرمجاز در استان یزد را افاغنه تشکیل می‌دهند و البته در کنار آنها حدود ۲ هزار تبعه عراقی و حدود ۲ هزار نفر نیز پاکستانی هستند که اغلب اتباع عراقی و پاکستانی دارای کارت و مجازند بنابراین عمده‌ترین حجم اتباع بیگانه استان یزد را افاغنه تشکیل می‌دهند.

حضور بیش از حد انتظار اتباع بیگانه در یزد این استان را به نحوی در حالت فوق‌العاده قرار داده و مسئولان آن را ناچار به ایجاد سه مهمان‌شهر کرده که البته احداث یک مهمان‌شهر دیگر در مرکز استان نیز در دستور کار قرار گرفته و این در حالی است که در کل کشور در مجموع ۲۰ مهمان‌شهر در ۱۴ استان برای اتباع بیگانه راه‌اندازی شده و با این حساب یزد بیشترین آمار مهمان‌شهرها را به خود اختصاص داده است.

اصلی‌ترین عامل حضور اتباع بیگانه در یزد، کار و اشتغال است که بحث اشتغال و البته نیاز استان یزد به نیروهای کار بیگانه سبب شده تا فرهنگ و در بسیاری موارد امنیت استان قربانی کار شود.

حضور این تعداد مهمان ناخوانده مشکلات اساسی در استان ایجاد کرده که از جمله آنها می‌توان به اشتغال، ازدواج، سکونت در بافت تاریخی، جرائم، بهداشت و درمان و ... اشاره کرد.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در استان یزد ۳۰ هزار شغل توسط اتباع بیگانه اشغال شده و این در حالی است که اتباع بیگانه فقط در ۵۶ رشته شغلی مجاز به کار و کسب درآمد هستند.

محمدصالح جوکار با بیان اینکه حضور اتباع بیگانه و نحوه اشتغال و به کارگیری آنها توسط کارفرمایان، فرهنگ کار در استان یزد را تغییر داده است، افزود: مردمان یزد که روزگاری به سخت‌کوشی و سعی و تلاش معروف بودند امروز دیگر حاضر به انجام بسیاری از کارها نیستند و اغلب جوانان این استان شغل‌هایی نظیر کارهای ساختمانی، کار در گلخانه و ... را به مهمانان ناخوانده سپرده‌اند و خود بیشتر علاقمند به پشت میزنشینی هستند.

وی با اشاره به دیگر تبعات حضور اتباع بیگانه در یزد عنوان کرد: مردم یزد در شهرستان‌ها و مناطق مختلف تاکنون هزینه‌های بسیاری برای ادامه حضور اتباع بیگانه پرداخت کرده‌اند اما واقعیت این است که حضور آنها بیش از حد نیاز استان است.

جوکار بیان کرد: ساماندهی اتباع بیگانه امروز در مرکز استان و اغلب شهرستان‌ها جزو یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های مردم است و به رغم اینکه ساماندهی آنها کار چندان دشواری نیست، متاسفانه همتی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس مجمع نمایندگان استان یزد با اشاره به اینکه با وجود خدماتی که در استان یزد به ازای کار اتباع بیگانه در مشاغل سخت به آنها داده شده، متاسفانه در مواردی شاهد ناسپاسی‌هایی از سوی آنها نیز بوده‌ایم، عنوان کرد: در مواردی امنیت مناطق و محله‌های مختلف نیز تحت تاثیر اقدامات اتباع بیگانه به ویژه غیرمجازها قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: در واقع این حضور، هزینه‌های بسیاری برای استان به دنبال داشته است و مسائل به وجود آمده فرهنگی و اجتماعی، حضور اتباع بیگانه را تنش‌زا کرده و علاوه بر تبعات فرهنگی، مسائل بهداشتی و امنیتی را به دنبال داشته است.

جوکار خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ درصد از جمعیت استان یزد را اتباع بیگانه تشکیل می‌دهند اما به منظور ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، اعتباری از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به آنها تخصیص نیافته است.

سکونت در بافت تاریخی به عنوان ارزشمندترین بافت شهری یزد نیز موضوعی است که در کنار موارد مطرح شده، مردم و رسانه‌ها را بیش از مسئولان نگران کرده و رسانه‌های بسیاری از جمله خبرگزاری مهر بسیار به این موضوع پرداخته‌اند اما به نظر می‌رسد در استان عزمی برای خروج اتباع بیگانه از بافت تاریخی وجود ندارد و این حضور پویایی را از بافت تاریخی یزد گرفته است.

به نظر می‌رسد به رغم همه دغدغه‌هایی که برای بهبود وضعیت بافت تاریخی یزد وجود دارد، این بافت به سکونتگاه اصلی اتباع بیگانه تبدیل شده که البته علاوه بر بافت قدیمی و تاریخی، مناطق حاشیه‌ای یزد نظیر بلوار استقلال و روستاهای واقع در حریم شهر نظیر اکرم آباد و اکرمیه نیز به اصلی‌ترین محل زندگی و عبور و مرور اتباع بیگانه تبدیل شده‌اند و به دلیل حضور پرشمار افاغنه در این مناطق، مردم یزد از این مناطق به عنوان «کابل» یاد می‌کنند.

صرف‌نظر از زندگی پرتلاش و شرافتمندانه برخی از اتباع بیگانه، جرائم برخی دیگر نیز قابل توجه است به نحوی که حضور آنها در مناطقی از استان ناامنی ایجاد کرده و حتی ورودی آنها به زندان‌های یزد را افزایش داده است.

افزایش آمار ورودی‌های اتباع بیگانه به زندان‌های یزد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری یزد در این زمینه اظهار داشت: جرائم عمده اتباع خارجی مربوط به جرائم موادمخدر است و فقر فرهنگی و اقتصادی سبب شده، قاچاق موادمخدر هر روز در میان این مهمانان افزایش یابد.

علی‌اصغر رفاهی عنوان کرد: در سال ۹۱ حدود ۹ درصد آمار زندانیان استان یزد را اتباع بیگانه تشکیل می‌دادند که این آمار در سال جاری به بیش از۱۰ درصد رسیده است.

وی، کانون‌های ارتکاب جرم اتباع بیگانه در استان یزد را کارگاه‌های تولیدی، گلخانه‌ها، فخاری‌ها، دامداری‌ها، حناسابی‌ها، کوره‌های آجرپزی، کارگاه‌های ساختمانی و ... برشمرد.

آنچه مسلم است بیشترین آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی توسط اتباع غیرمجاز به استان وارد می‌شود اما به نظر می‌رسد عده‌ای از حضور اتباع غیرمجاز نفع بیشتری می‌برند زیرا بر اساس آمارهای موجود، عواید بهره‌گیری افراد از اتباع بیگانه در استان یزد روزانه یک میلیارد و ۵۴۰ میلیون ریال است و عواید بهره‌گیری افراد از اتباع غیرمجاز علاوه بر خسارت‌های مادی و معنوی روزانه ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال است.

همه این مسائل و مشکلات بارها و بارها از سوی رسانه‌ها مورد بررسی قرار گرفته اما آنچه مشخص است تا زمانی که عزم جدی برای ساماندهی اتباع بیگانه توسط مسئولان البته با همکاری مردم وجود نداشته باشد، مشکلات برطرف نخواهد شد.

تا زمانی که مردم برای اجاره دادن خانه‌های خود به اتباع بیگانه با قیمتی بیشتر، اشتیاق نشان می‌دهند، تا زمانی که کارفرمایان رغبت بیشتری برای به کارگیری اتباع بیگانه مجاز و غیرمجاز در کارگاه‌های خود دارد و تا زمانی که مسئولان، برنامه مدون و منطقی برای ساماندهی اتباع بیگانه نداشته باشند، استان یزد و سایر استان‌ها از رنج حضور مهمانان ناخوانده رها نخواهند شد.مهر




اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار