مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: تعاونی‌ها در توسعه اقتصادی مردم‌پایه نقشی بی بدیل دارند و بهترین روش برای مشارکت‌پذیری مردم در تولید، فعال شدن تعاونی‌ها است که امسال این بخش باید بسیار پررنگ شود.
کد خبر: ۱۱۶۱۹۴۸
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸ 09 April 2024

تابناک خوزستان: مجتبی ظفری پور در خصوص شعار سال اظهار کرد: سال ۱۴۰۳ بنا به فرمایش مقام معظم رهبری به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین گشته و عمده دستیابی به این شعار، قطعا از وظایف، مسئولیت و تکالیف ما در مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

وی افزود: در نامگذاری سال‌ها توسط مقام معظم رهبری، چندین سال است که رویکرد اقتصادی مدنظر ایشان قرار گرفته است که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با موضوع اقتصاد و رشد و توسعه تولید داخلی و همچنین لزوم مشارکت‌ حداکثری مردم در اقتصاد مرتبط بوده است. در هشت سال اخیر نیز نامگذاری‌ها با تاکید بر مساله «تولید» صورت گرفته است که نشان می‌دهد از نگاه ایشان ریشه اصلی چالش‌های کشور به مبحث تولید بازمی‌گردد.

ظفری پور ادامه داد: امسال نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال را «جهش تولید با مشارکت مردم» که ارتباط مستقیم با اقتصاد و معیشت مردم ایران دارد، نامگذاری کرده‌اند تا تصمیم‌سازان و سیاست‌گذاران، برنامه‌های خود را بر اساس همین محور تدوین کنند.

در خصوص توسعه مشاغل نوپا و دانش‌بنیان برنامه‌ریزی ویژه‌ای شود

رئیس شورای هماهنگی مدیران کل دستگاه‌های حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خوزستان افزود: بی تردید نامگذاری سال و تاکید معظم له بر موضوعات اقتصادی نه فقط در حد شعار بلکه خط مشی سال را بر اساس نیاز و اولویت کشور ترسیم کرده و وظیفه ما است که در این مسیر با برنامه‌ریزی مدون اقدام کنیم.

وی عنوان کرد: یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی، مردمی شدن اقتصاد است و در همین راستا رهبر معظم انقلاب به درستی فراهم آوردن زمینه مشارکت مردم در اقتصاد را به عنوان راهی برای ساماندهی وضعیت اقتصاد مطرح کردند چرا که مفهوم عاملیت انسانی در اقتصاد به این نکته اشاره دارد که به مردم نباید فقط به عنوان دریافت کنندگان کالا و خدمات نگریست بلکه لازم است از ظرفیت خود مردم به عنوان بازیگران اصلی در فرایند تولید کمک گرفت.

ظفری پور با بیان اینکه موضوع اشتغال به یک مساله اصلی برای مجموعه نظام تبدیل شده است، گفت: گرچه طی این دو سال اخیر اقدامات بسیار خوبی در جهت رونق اشتغال از سوی دولت سیزدهم انجام و طبق آمارهای رسمی منجر به کاهش نرخ بیکاری در سطح کشور شده است اما لازم است در سال پیش رو علاوه بر حفظ و صیانت از نیروی کار موجود که بسیار مهم است با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود در راستای ایجاد اشتغال تلاش کرد.

وی حمایت از کسب‌ و کارهای کوچک و نوپا و استارت‌ آپ‌ها در بستر اینترنت از عوامل بسیار مهم ایجاد اشتغال‌زایی دانست و خاطرنشان کرد: لازم است در خصوص توسعه مشاغل نوپا و دانش‌بنیان برنامه‌ریزی ویژه‌ای صورت بگیرد.

تعاونی‌ها در توسعه اقتص ادی مردم‌پایه نقشی بی بدیل دارند

ظفری پور بیان کرد: هدف از مردمی‌سازی اقتصاد، بسترسازی لازم برای حضور آحاد مردم است تا بر اساس آن سرمایه‌های انسانی فعال، نخبه و توانمند در حوزه اقتصاد وارد شوند. در این راستا تعاونی‌ها در توسعه اقتصادی مردم‌پایه نقشی بی بدیل دارند و بهترین روش برای مشارکت‌پذیری مردم در تولید، فعال شدن تعاونی‌ها است که امسال این بخش باید بسیار پررنگ شود.

وی افزود: اقتصاد تعاونی‌ به عنوان یک الگوی اقتصادی موفق می‌تواند یکی از بهترین جلوه‌های مشارکت مردم در تولید باشد و یکی از مسیرهایی که می‌تواند ما را به این بخش مهم هدایت کند توجه مردم به تعاون و تعاونی‌ها است. بنابراین لازم است با الگوسازی نمونه‌های موفق در این بخش گام برداریم تا این بخش از مردمی‌سازی اقتصاد بیش از پیش در استان تقویت شود.

باید به بخش خصوصی میدان داد

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: برای مشارکت مردم در اقتصاد، باید امنیت اقتصادی فراهم شود و برای تحقق شعار سال باید به بخش خصوصی میدان داد تا مردم وارد اقتصاد شوند اما باید برای تحقق این امر بروکراسی‌های دست و پاگیر از جلوی پای مردم حذف شوند.

ظفری پور افزود: بخش تعاون ظرفیت مهم و بی نظیری برای توسعه استان است. تشکیل تعاونی‌های جدید، رسیدگی به تعاونی‌های مرزنشینان، حل و فصل مشکلات تعاونی‌های مسکن مهر و همچنین توجه ویژه به تشکیل تعاونی‌های دانش‌بنیان و به طور خاص تشکیل تعاونی‌های محلات با استفاده از ظرفیت مساجد از جمله مواردی است که باید به صورت ویژه دنبال کرد.

لزوم هدفگذاری برای حضور پررنگ تعاون در اقتصاد استان

وی ادامه داد: سند توسعه تعاون ظرفیت خوبی برای ارتقای جایگاه تعاون در استان و کشور است چرا که در این سند نقش و وظایف هر دستگاه به طور ویژه دیده شده است. بنابراین به دنبال این هستیم که شورای عالی تعاون را در استان فعال و از ظرفیت این سند برای تحقق سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون از اقتصاد استان استفاده حداکثری کنیم.

ظفری پور گفت: تعاون و اشتغال، دو حلقه یک زنجیر است. باید تلاش کنیم اعتمادآفرینی به بخش تعاون در بین مردم شکل بگیرد و مردم به سمت تشکیل تعاونی راهنمایی شوند چرا که با رونق بخش تعاون شاهد حضور مردم در چرخه تولید خواهیم بود. بنابراین باید با برنامه‌ریزی و ایجاد انگیزه، حضور پررنگ تعاون در اقتصاد استان را هدفگذاری کنیم.

وی در خصوص اقتصاد دریاپایه افزود: اقتصاد دریاپایه، ظرفیتی بی بدیل برای استان است و توجه ویژه و جدی به برنامه‌ریزی جهت رونق صنایع وابسته به دریا از جمله پرورش آبزیان دریایی، صنعت حمل و نقل دریایی، صنعت بسته‌بندی و فرآوری محصولات دریایی با نگاه ویژه به بازار کشورهای همسایه می‌تواند در حوزه مشارکت حداکثری مردم نقش‌آفرینی کند.

نقش دولت در تحقق شعار سال

ظفری پور گفت: دولت صرفا باید در سیاست‌گذاری، مدیریت، پشتیبانی و تسهیل قوانین نقش داشته باشد و کار اصلی به مردم سپرده شود. برای تحقق جهش تولید، باید مردم را در امور جاری دخالت دهیم که مقام معظم رهبری چندین سال متمادی دائما بر آن و بر پیگیری آن توسط مسئولان تاکید دارند و این تجربه در کشورهای توسعه یافته صنعتی اتفاق افتاده است و امیدوارم جامعه هدف هم با تکیه بر دانش روز و اقتصاد تعاونی‌ محور و غیر دولتی و خصوصا دانش‌بنیان در این عرصه قدم بردارند، چرا که این موضوع تجربه درخشان و موفق ملل توسعه‌یافته است و خلق ثروت مستمر و اشتغال پایدار را به دنبال دارد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان افزود: مقام معظم رهبری نه اینکه وزنه کار را از دوش مسئولان برداشته باشند بلکه با طرح این شعار فرموده‌اند اگر بخواهیم در این مساله موفق باشیم باید برای رونق تولید به سراغ مردم هم برویم؛ بخش خصوصی و مردم باید وارد مسائل اقتصادی کشور شوند.

منبع/ایسنا

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار