عدم ارائه خدمات مناسب، وجود سیستم دلالی، رفتار زننده با گردشگران، تجمع فروان در پایانه و عدم امکان نظارت بر محل اسکان گردشگران و تعیین استانداردهای خدمات، ضرورت ساماندهی گردشگران عراقی را دو چندان کرده است.
کد خبر: ۱۱۴۲۵۱
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۲ 19 October 2015

در نشست ساماندهی گردشگران مرز مهران عنوان شد: عدم ارائه خدمات مناسب، وجود سیستم دلالی، رفتار زننده با گردشگران، تجمع فروان در پایانه و عدم امکان نظارت بر محل اسکان گردشگران و تعیین استانداردهای خدمات، ضرورت ساماندهی گردشگران عراقی را دو چندان کرده است.

به گزارش تابناک ایلام، «مرتضی رحمانی‌موحد» - معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در نشست ساماندهی گردشگران مرز مهران، اظهار کرد: اجرای طرح ساماندهی گردشگران عراقی از حدود دو سال پیش آغاز شده و پس از توافق های انجام شده در سطح ملی و همچنین جمع بندی چارچوب همکاری با طرف عراقی از حدود سه ماه پیش، مرحله نهایی کار در حال انجام است.

ورود سالانه 500 هزار نفر گردشگر به کشور از مهران

وی با بیان اینکه در این مرحله در حال رایزنی و بررسی در زمینه استقرار دفاتر اطلاع رسانی و خدمات مسافرتی در سه مرز مهران، شلمچه و چذابه هستیم، ادامه داد: با توجه به رویکرد استان ایلام و بحث زوار اربعین، مرز مهران به عنوان پایلوت و نمونه انتخاب شده و 11 دفتر از حدود دو ماه دیگر و بعد از ایام اربعین در مهران مستقر خواهند شد.

معاون گردشگری میراث فرهنگی استان با بیان اینکه سالانه یک میلیون و 600 هزار گردشگر عراقی از مبادی زمینی و فرودگاه ها وارد کشور می شوند، افزود: بیش از 500 هزار نفر از این گردشگران متعلق به مرز مهران است که نشان از اهمیت این مرز در تبادلات سفر و گردشگر بین دو کشور ایران و عراق دارد.

رحمانی‌موحد ادامه داد: به همین میزان نیز گردشگران ایرانی از طریق این مرز وارد کشور عراق می شوند اما این سفر به منظور تحقق اهداف مورد نظر در زمینه ورود گردشگران عراقی انجام شده و بیشترین آسیب و آفت در این زمینه سفر مستقل و انفرادی گردشگران است و این ضرورت ساماندهی مرزهای ورود گردشگران عراقی در مناطق مختلف کشور را ایجاب می کند.

وی ادامه داد: دلیل اصلی استقرار سیستم یکپارچه ساماندهی گردشگران در مرز مهران این است که این افراد بتوانند در قالب گروه های گردشگری به ایران سفر کرده و از خدمات مختلف راهنما، اقامت، کمک های پزشکی به موقع و دیگر خدمات بهره مند شوند.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: لازمه این کار این است که گردشگران در مبدا و در کشور عراق ساماندهی شوند به همین منظور باید دفاتر اطلاع رسانی و خدمات مسافرتی دو کشور با یکدیگر همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشند تا هدف اصلی طرح که سوق دادن عراقی ها به سفر دسته جمعی است، محقق شود.

رحمانی موحد افزود: ارایه خدمات مناسب و پذیرایی شایسته از گردشگران عراقی باعث تحریک و تشویق سرمایه گذاری در بخش های مختلف زیرساختی شده و زنجیره خدمات گردشگری در استان تکمیل خواهد شد.

در خدمات‌رسانی به زوار نیازمند اقدامات جدی‌تری هستیم

«محمدرضا مروارید» - استاندار ایلام گفت: روال معمول در تردد مسافران به کشورهای مختلف نیز همین است و باید برنامه ریزی های لازم برای ورود گروهی گردشگران عراقی به کشور انجام شود که به همین منظورنشست های مختلفی در تهران به منظور ساماندهی ورود گردشگران عراقی به کشور برگزار شده است و باید در این زمینه اقدام عملیاتی شود.

وی گفت: حجم بالای تردد زمینی گردشگران عراقی و داشتن نسبت خویشاوندی با مردم استان ایلام شرایط را تا حدودی متفاوت کرده است اما در صورت ارایه خدمات مناسب توسط شرکت های خدماتی، آنها برای سفر گروهی و در قالب تور تشویق خواهند شد.

استاندار ایلام با تاکید بر اینکه تا زمان استقرار دفاتر خدمات مسافرتی در مرز و ساماندهی گردشگران عراقی باید در زمینه ارایه یکسری خدمات از جمله حمل و نقل برنامه ریزی لازم انجام شود، تاکید کرد: در بحث خدمات‌رسانی به زوار کارهای زیادی انجام و تغییرات عمده ای اعمال شده است اما باز هم نیاز است در این زمینه اقدامات جدی تری انجام شود.

در ورود گردشگران از مرز مهران با نقطه مطلوب فاصله داریم

«حسین کلانتری» - معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام نیز در این نشست گفت: در زمینه ورود گردشگران به استان از طریق مرز مهران با نقطه مطلوب فاصله داریم اما رایزنی های متعددی با مقامات استان های هم مرز و نزدیک ایلام در کشور عراق به منظور توسعه مبادلات گردشگری انجام شده و در اجرای یک برنامه ماندگار و آینده نگر، ساماندهی گردشگران باید در مبدا و در داخل کشور عراق انجام شود.

چه عواملی ضرورت ساماندهی گردشگران عراقی را دو چندان کرده است؟

«عبدالمالک شنبه‌زاده» - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام نیز در این نشست گفت: روزانه 2 هزار نفر از طریق مرز بین المللی مهران به عنوان یکی از پر تردد ترین مرزهای کشور تردد می کنند و در یک دو سال گذشته اقدامات بسیار مناسبی در زمینه توسعه زیرساخت های در مرز مهران انجام شده است اما مسایل و مشکلاتی نیز در زمینه خدماترسانی به زائران و گردشگران عراقی وجود دارد.

وی ادامه داد: عدم ارائه خدمات مناسب، وجود سیستم دلالی، رفتار زننده با گردشگران، تجمع فروان در پایانه و عدم امکان نظارت بر محل اسکان گردشگران و تعیین استانداردهای خدمات، ضرورت ساماندهی گردشگران عراقی را دو چندان کرده است.

شنبه‌زاده تاکید کرد: ساماندهی گردشگران عراقی در مرز بین المللی مهران باعث توسعه و رونق گردشگری و ایجاد اشتغال و درآمد برای استان ایلام خواهد شد.

وزارت راه به مسیر عتبات اعتبار بیشتری اختصاص دهد

دکتر «احمد شوهانی» - نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بهره مندی از مزایای صنعت گردشگری و جلب گردشگران عراقی نیازمند توسعه زیرساخت های مناسب از جمله راه های زمینی و هوایی است.

وی افزود: سازمان های مرکزی و وزارتخانه ها باید به منظور رونق گردشگری در استان، اعتبارهای عمرانی مناسبی برای توسعه زیرساخت های گردشگری در استان و در مسیر تردد زائران عتبات عالیات اختصاص دهند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی دیگر از نیازهای این استان در زمینه تبادل گردشگر با کشور عراق، راه اندازی دفتر کنسولگری است که متاسفانه با وجود پیگیری های زیاد تا کنون نتیجه نداده است.

شوهانی گفت: کشور عراق دارای نیازهای متعددی در بخش های مختلف علمی، مذهبی، پزشکی و غیره است و ظرفیت بالایی برای رونق گردشگری در این استان وجود دارد که بهره مندی از آنها مستلزم ایجاد زیرساخت های مناسب است.


منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار