خلیل ابراهیم آکچا شامگاه دوشنبه در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره بینالمللی غذاهای اکو - جاده ابریشم اظهار کرد: از اینکه شاهد برگزاری جشنواره غذاهای اکو در شهر تاریخی زنجان هستم، بسیار خرسند شدهام.
وی با اشاره به اینکه برگزاری دوباره جشنواره غذاهای اکو به صورت مستقل از جشنواره سراسری آش ایرانی، نشان از موفقیت این اقدام و حرکت است، تصریح کرد: امروز به منظور احیای میراث تاریخی و ارج گذاشتن به آئینهای دیگر رشادت و عزم چشمگیری در میان مردم و مسؤولان زنجان، یکی از تاریخیترین شهرهای واقع در مسیر جاده ابریشم مشاهده میشود.
دبیر کل سازمان اکو با بیان اینکه شهر زنجان با میزبانی این رویداد مهم نقش بالایی در توسعه گردشگری در ایران و منطقه اکو خواهد داشت، اضافه کرد: سازمان همکاریهای اقتصادی به عنوان یک ساز و کار میان دولتی و با تقویت همکاریها و اجرای پروژههای مشترک اقتصادی و اجتماعی با استفاده از توانمندیهای منطقهای و بینالمللی در تلاش است تا توسعه پایدار را در کشورهای عضو خود فراهم سازد.
وی با بیان اینکه سازمان اکو، تنها ساختار غیر قابل جایگزینی به شمار میرود که کشورهای عضو آن میتوانند برای توسعه بیشتر جوامع خود به آن اتکا کنند، افزود: از این طریق از منافع تلاشهای مشترک نیز بهرهمند میشوند.
*گردشگری مهمترین بخش اقتصادی جهان است
ابراهیم آکچا با بیان اینکه گردشگری به عنوان یکی از مهمترین و رو به رشدترین بخش اقتصادی در جهان، در موقعیت مناسبی از نظر رشد قرار دارد، ادامه داد: نقش روز افزون گردشگری در اقتصاد جهان و داشتن ملزومات سرمایهگذاری و تاثیرات زیست محیطی اندک، سبب شده برنامهریزی و اتخاذ راهبردهای مناسب برای توسعه این بخش در سطوح ملی و بینالمللی انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه منطقه اکو با مساحتی بیش از 8 میلیون کیلومتر مربع از آسیای مرکزی تا جنوب و جنوب شرقی آسیا را شامل میشود، یادآور شد: این منطقه با داشتن جمعیتی بالغ بر 450 میلیون نفر و داشتن زیباییهای منحصر به فرد طبیعی و تنوع میراث فرهنگی و تاریخی در جهان شهرت دارد.
*منطقه اکو باید مقصد عمده گردشگری باشد
دبیر کل سازمان اکو با بیان اینکه منطقه اکو دارای توانمندیهایی است که باید به مقصد عمده گردشگری در جهان تبدیل شود، افزود: دبیرخانه سازمان اکو نیز موظف است تا با اتخاذ سیاستها و راهکارهای مناسب به ارتقای صنعت گردشگری در منطقه بپردازد.
وی با بیان اینکه در راستای توسعه گردشگری، سند چشمانداز سازمان اکو برای سالهای 2015 و 2025 تدوین شده است، اظهار کرد: در این سندها گردشگری به عنوان یکی از چهار حوزه حائز اهمیت در دستور کار و برنامه سازمان اکو قرار گرفته است.
ابراهیم آکچا با بیان اینکه تبدیل منطقه اکو به مقصدی سبز، آرام، با محصولاتی متنوع و خدماتی با کیفیت یکی از مهمترین اهداف ترسیم شده در سند چشمانداز این سازمان است، اضافه کرد: در امتداد این فرایند مهم، توسعه پایدار و پاسخگو به ویژه در حوزه گردشگری و ارتقاء وضع زندگی ساکنان تضمین خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه دبیرخانه اکو دست در دست کشورهای عضو این سازمان، پروژههای مختلفی را با هدف ارتقای گردشگری در منطقه انجام داده است، تصریح کرد: این سازمان عزم خود را به روشهای مختلف به منظور کمک به توسعه منطقه به نمایش گذاشته است.
*شناخت فرهنگ ملل مختلف در جشنواره غذاهای اکوی زنجان
دبیر کل سازمان اکو افزود: برگزاری سالانه جشنواره غذاهای اکو تجلی اراده ما به منظور قرار گرفتن در کنار نهادهای محلی و ارتقای توانایی و کمک به شکوفایی جذابیتهای گردشگری و معرفی این جذابیتهای به جوامع منطقهای و بینالمللی است.
وی مصادف شدن دومین جشنواره بینالمللی غذاهای کشورهای عضو اکو-جاده ابریشم را با روز جهانی گردشگری رویداد مهمی قلمداد کرد و گفت: شعار گردشگری برای همه محقق شده است.
ابراهیم آکچا با تاکید بر اینکه جشنواره غذاهای اکو - جاده ابریشم فرصتی برای ساکنین محلی محسوب میشود تا فرهنگ ملل مختلف را بدون صرف هزینهای شناخته و تجربه کنند، یادآور شد: این جشنواره مهم، فرصتی برای ملل شرکت کننده فراهم ساخته تا آشپزی خود را به نمایش گذاشته و برای کشور خود گردشگر جذب کنند.
* افزایش شرکتکنندگان از 5 کشور به 15 کشور جهان در اکو
وی افزایش تعداد شرکتکنندگان در دومین جشنواره بینالمللی غذاهای کشورهای عضو اکو را در سال جاری از پنج کشور به 15 کشور باعث دلگرمی برشمرد و خاطر نشان کرد: با هماهنگی دقیقتر و بیشتر، تعداد شرکت کنندگان در سالهای آتی افزایش پیدا میکند.